Een droom waar maken

Wij Klaas, Marianne en Pei Pei zijn in 2019 naar Frankrijk vertrokken om in Calviac en Perigord een oud huis , bij een verlaten steengroeve te restaureren tot chambres d’hotes. Uiteraard niet een plan dat van de een op andere dag is ontstaan, het idee kreeg vorm in het voorjaar van 2018, toen we in diverse regio’s in Frankrijk huizen hebben bezichtigd. De keus viel op ons huidige project, gezien de lokatie en de mogelijkheden, qua ligging mooi gesitueerd en een goede uitvalsbasis om de Perigord Noir te ontdekken.

Het huis ligt mooi in de heuvels van Calviac en Perigord, rustig en met een fraai uitzicht, maar niet ver verwijderd van Sarlat waar het hele jaar door altijd wel iets te beleven valt.

Het huis was al 14 jaar verlaten toen wij het kochten, werkelijk alles moest aangepakt worden om er een aantrekkelijk, bewoonbaar pand van te maken. Gelukkig is het ons gelukt om het karakter van het pand te behouden, onze gasten kunnen nu logeren in een comfortabele kamer met een moderne badkamer.

Onze ooit zo drukke banen, hebben we achter ons gelaten voor dit avontuur, heel iets anders dan dat we ooit gedaan hebben. Klaas werkte als planner en aftersales bij een groot bedrijf in Amsterdam, ik, Marianne, heb 15 jaar als botanisch fotograaf bij een studio gewerkt. Beiden hadden we een leuke baan met veel afwisseling, toch wilden we onze droom, ‘ooit een B&B te hebben’ waarmaken.

© Les Collines du Bussou - Création site internet Malou Moor